Publikavimo data: 2024-09-17
Grietinės mannikinas su sultanais per 15 minučių
Jei norite ko nors prie arbatos, bet nenorite vargintis gamindami, šis receptas kaip tik jums. Jam paruošti užtruksite 15 minučių, neskaitant kepimo. Mannikinas gaunasi orus, trapus, drėgnas, o visa tai dar labiau pagerina pridėtos sultonės. Kepimui naudojau 22 cm formą. Jei naudosite didesnę, mannikinas nebus toks aukštas, arba tiesiog proporcingai padidinkite ingredientų kiekį.
Žingsnis 1
Užpilkite sultenes verdančiu vandeniu ir palikite, kol ruošite tešlą.
Žingsnis 2
Dubenyje suplakite kiaušinius, druską ir cukrų.
Žingsnis 3
Į kiaušinių masę įmaišykite grietinę, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Nusausinkite ir nuplaukite sultenes. Į tešlą suberkite nuplautus rūgštynes ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Ant kepimo indo dugno uždėkite išpjautą pergamento lakštą su silikono sluoksniu. Jei neturite pergamento, formą galite tiesiog ištepti augaliniu aliejumi arba sviestu.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą į formą ir 45 min. pašaukite į įkaitintą 180˚C orkaitę.
Žingsnis 7
Leiskite mannikinui šiek tiek atvėsti ir išimkite jį iš formos ant plokščios lėkštės. Pabarstykite cukraus pudra. Nedarykite to ant karšto mannikino, kitaip cukraus pudra ištirps ir nebus tokia graži.
Kategorijos