Grietinės sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Grietinės sausainiai

Grietinės sausainių receptas yra labai paprastas. Tokį desertą galima greitai paruošti iš to, ką turite šaldytuve. Grietinės sausainiai visada būna minkšti ir trapūs, o po dienos ar dviejų jie vis dar švieži. Sausainiai būna saikingai saldūs, bet labai minkšti. Jei šaldytuve esanti grietinė šiek tiek paseno, pats laikas ją panaudoti tešlai. Tai padaryti jums padės mūsų greitas ir paprastas receptas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
293 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
51 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės sausainiai Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite grietinę, suberkite cukrų. Kuo riebesnė grietinė, tuo mažiau reikia miltų. Gautą masę plakite mikseriu arba trintuvu 2-5 minutes. Jei plakant atsiranda burbuliukų, vadinasi, galima baigti. Įmaišykite kepimo sodą.

Žingsnis 2

Grietinės sausainiai Žingsnis 2
Įberkite pusę miltų ir įvertinkite tešlos konsistenciją. Jei tešla lipa prie rankų, palaipsniui įmaišykite antrąją pusę miltų.

Žingsnis 3

Grietinės sausainiai Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite taip, kad ji būtų ne storesnė kaip 5 mm, ir stikline arba formelėmis išspauskite sausainius.

Žingsnis 4

Grietinės sausainiai Žingsnis 4
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sudėkite sausainius. Kepkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos