Publikavimo data: 2024-03-29
Grietinės sausainiai
Grietinės sausainių receptas yra labai paprastas. Tokį desertą galima greitai paruošti iš to, ką turite šaldytuve. Grietinės sausainiai visada būna minkšti ir trapūs, o po dienos ar dviejų jie vis dar švieži. Sausainiai būna saikingai saldūs, bet labai minkšti. Jei šaldytuve esanti grietinė šiek tiek paseno, pats laikas ją panaudoti tešlai. Tai padaryti jums padės mūsų greitas ir paprastas receptas.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite grietinę, suberkite cukrų. Kuo riebesnė grietinė, tuo mažiau reikia miltų. Gautą masę plakite mikseriu arba trintuvu 2-5 minutes. Jei plakant atsiranda burbuliukų, vadinasi, galima baigti. Įmaišykite kepimo sodą.
Žingsnis 2
Įberkite pusę miltų ir įvertinkite tešlos konsistenciją. Jei tešla lipa prie rankų, palaipsniui įmaišykite antrąją pusę miltų.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite taip, kad ji būtų ne storesnė kaip 5 mm, ir stikline arba formelėmis išspauskite sausainius.
Žingsnis 4
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sudėkite sausainius. Kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos