Publikavimo data: 2025-08-20
Grikiai
Kadangi nuolat ieškau skanaus, greito ir patogaus patiekalo pietums išsinešimui, dažnai naudoju patikrintą grikių patiekalo "kupeche" stiliaus receptą. Receptas siekia X mūsų eros amžių, Kijevo Rusios krikšto laikus. Yra labai daug šio patiekalo gaminimo variantų, mūsų šeimoje populiaresnis klasikinis receptas.
Žingsnis 1
Kartais pamaišydami kepkite mėsą ant vidutinės ugnies, kol ji taps auksinė, galite įberti žiupsnelį druskos, maltų pipirų arba porą skiltelių česnako.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, supjaustykite daržoves. Morkas sutarkuoju stambia tarka, svogūną galima supjaustyti pusžiedžiais arba nedideliais kubeliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Pomidorą nusiųskite į trintuvą, taip pat galite smulkiai supjaustyti.
Žingsnis 3
Į mėsą suberkite smulkintus svogūnus ir morkas, šiek tiek pakepinkite, sudėkite pomidorus arba pomidorų pastą. Gerai išmaišykite ir leiskite drėgmės pertekliui išgaruoti.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite grikius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, aš naudojau žiupsnelį raudonųjų aštriųjų pipirų, išmaišykite, supilkite vandenį (grikius užpyliau 1-2 vandens). Uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite 20-25 minutes, kol sugers visą vandenį. Nerekomenduoju grikių virti atskirai, nes troškinimo metu jie įgauna intensyvesnį skonį.
Kategorijos