Grikiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Grikiai

Kadangi nuolat ieškau skanaus, greito ir patogaus patiekalo pietums išsinešimui, dažnai naudoju patikrintą grikių patiekalo "kupeche" stiliaus receptą. Receptas siekia X mūsų eros amžių, Kijevo Rusios krikšto laikus. Yra labai daug šio patiekalo gaminimo variantų, mūsų šeimoje populiaresnis klasikinis receptas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Grikiai Žingsnis 1
Kartais pamaišydami kepkite mėsą ant vidutinės ugnies, kol ji taps auksinė, galite įberti žiupsnelį druskos, maltų pipirų arba porą skiltelių česnako.

Žingsnis 2

Grikiai Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, supjaustykite daržoves. Morkas sutarkuoju stambia tarka, svogūną galima supjaustyti pusžiedžiais arba nedideliais kubeliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Pomidorą nusiųskite į trintuvą, taip pat galite smulkiai supjaustyti.

Žingsnis 3

Grikiai Žingsnis 3
Į mėsą suberkite smulkintus svogūnus ir morkas, šiek tiek pakepinkite, sudėkite pomidorus arba pomidorų pastą. Gerai išmaišykite ir leiskite drėgmės pertekliui išgaruoti.

Žingsnis 4

Grikiai Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite grikius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, aš naudojau žiupsnelį raudonųjų aštriųjų pipirų, išmaišykite, supilkite vandenį (grikius užpyliau 1-2 vandens). Uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite 20-25 minutes, kol sugers visą vandenį. Nerekomenduoju grikių virti atskirai, nes troškinimo metu jie įgauna intensyvesnį skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, paprasta, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grikių patiekalai, grūdų patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, grikių garnyrai, receptų knyga

Kategorijos