Publikavimo data: 2024-05-25
Grikiai grietinės sultinyje su vištienos šlaunelėmis
Grikiai grietinės sultinyje su vištienos šlaunelėmis - puikus patiekalas šeimos vakarienei ar pietums. Nepaisant to, kad gaminimo procesas nėra toks paprastas, skonis ir aromatas privers šį sotų patiekalą gaminti ne kartą. Grikiuose gausu daug naudingų vitaminų, o vištiena grikių skonį pavers dar malonesniu.
Žingsnis 1
Nuplautas grikių kruopas užpilkite dviem puodeliais vandens, virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, paprastai ne ilgiau kaip 20 minučių, įpilkite šiek tiek sviesto.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepkite vištienos šlauneles, kad jos įgautų auksinę spalvą. Tada tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūnus, įberkite juodųjų pipirų, lauro lapų, išmaišykite.
Žingsnis 3
Svogūnus sudėkite į nedidelį katilą, įpilkite grietinės, šiek tiek vandens, druskos ir pipirų. Į gautą sultinį 30 minučių įdėkite vištienos šlauneles ir palikite troškintis. Tada sudėkite per spaudyklę pertrintą česnaką ir troškinkite mėsą, kol ji bus paruošta. Patiekite grikius su vištiena, užpiltus grietinės padažu.
Kategorijos