Publikavimo data: 2024-03-25
Grikiai lėtoje viryklėje
Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiuose augaluose gausu ląstelienos, aminorūgščių, vitaminų B ir P. Grikių patiekalai taip pat labai svarbūs vegetariškoje mityboje kaip dalinis mėsos pakaitalas. Grikių košė yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies karštųjų patiekalų. Gaminant grikių košę muliažinėje viryklėje nereikia nuolatinio dėmesio. Todėl su šiuo receptu gali susidoroti net pradedantis kulinaras.
Žingsnis 1
Supilkite grikius į multicookerio dubenį.
Žingsnis 2
Į grikius įpilkite vandens santykiu 1:2 (250 g grikių - 500 ml vandens).
Žingsnis 3
Taip pat į grikių sviestą įdėkite cukraus ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Uždarykite dangtį ir įjunkite daugiafunkcinės viryklės režimą "košė / grūdai / grikiai". Nustatykite 20-25 minučių trukmę.
Žingsnis 5
Sudėkite grikius į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos