Grikiai puode pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Grikiai puode

Grikiai - tai grūdų rūšis, nuo seno priskiriama prie tradicinių rusų virtuvėje naudojamų produktų. Į Rusiją jie buvo atvežti dar X a. iš Bizantijos. Todėl kruopos gavo savo pavadinimą: "graikiškos", "grikių" arba tiesiog "grikių". Kaimuose jie dažniausiai buvo troškinami krosnyse ketaus arba moliniuose puoduose. Atiduodami duoklę šiai tradicijai, siūlome grikius virti puode orkaitėje su sviestu ir svogūnais.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Grikiai puode Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Grikiai puode Žingsnis 2
Kepkite grikius sausoje keptuvėje 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Grikiai puode Žingsnis 3
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 4

Grikiai puode Žingsnis 4
Į puodo dugną sudėkite kepintus svogūnus.

Žingsnis 5

Grikiai puode Žingsnis 5
Tada supilkite kepintus grikius.

Žingsnis 6

Grikiai puode Žingsnis 6
Įpilkite vandens ir sviesto. Šiek tiek pasūdykite vandenį.

Žingsnis 7

Grikiai puode Žingsnis 7
Uždenkite puodą dangčiu ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.

Žingsnis 8

Grikiai puode Žingsnis 8
Grikiai puode jau paruošti.

Žingsnis 9

Grikiai puode Žingsnis 9
Grikius patiekite tiesiai puode arba sudėkite į lėkštę. Mėgaukitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, paprasta, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grikių patiekalai, grūdų patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, grikių garnyrai, receptų knyga

Kategorijos