Publikavimo data: 2024-03-27
Grikiai puode
Grikiai - tai grūdų rūšis, nuo seno priskiriama prie tradicinių rusų virtuvėje naudojamų produktų. Į Rusiją jie buvo atvežti dar X a. iš Bizantijos. Todėl kruopos gavo savo pavadinimą: "graikiškos", "grikių" arba tiesiog "grikių". Kaimuose jie dažniausiai buvo troškinami krosnyse ketaus arba moliniuose puoduose. Atiduodami duoklę šiai tradicijai, siūlome grikius virti puode orkaitėje su sviestu ir svogūnais.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Kepkite grikius sausoje keptuvėje 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Į puodo dugną sudėkite kepintus svogūnus.
Žingsnis 5
Tada supilkite kepintus grikius.
Žingsnis 6
Įpilkite vandens ir sviesto. Šiek tiek pasūdykite vandenį.
Žingsnis 7
Uždenkite puodą dangčiu ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 8
Grikiai puode jau paruošti.
Žingsnis 9
Grikius patiekite tiesiai puode arba sudėkite į lėkštę. Mėgaukitės.
Kategorijos