Publikavimo data: 2024-03-29
Grikiai su daržovėmis
Tikras vegetariškas patiekalas - grikiai su daržovėmis - gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir puikus garnyras. Grikiai yra pagrindinis baltymų ir geležies šaltinis tarp grūdinių kultūrų, juose taip pat yra B grupės vitaminų. Dar daugiau vitaminų patiekalui suteiks daržovės. Todėl recepte naudojamos morkos ir svogūnai. Morkos kulinarijoje naudojamos nuo senovės. Labai išpopuliarėjo viduramžiais, kai buvo patiekiama kilmingiems svečiams. Sekite praeities pavyzdžiu ir paruoškite skanų dietinį patiekalą.
Žingsnis 1
Išvirkite grikius pasūdytame vandenyje. Kai vanduo užvirs, virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Morkas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustytas daržoves sudėkite į įkaitintą keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Maišydami pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs, o morkas - kol suminkštės.
Žingsnis 5
Pirmiausia į lėkštę suberkite grikius ir sumaišykite juos su daržovėmis. Pasūdykite patiekalą. Paruošta, galite patiekti!
Kategorijos