Grikiai su dešrelėmis ir padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Grikiai su dešrelėmis ir padažu

Šiandien grikiais sunku ką nors nustebinti, tačiau šioje versijoje tai ne tik košė, bet ir visavertis, skanus ir net pikantiškas patiekalas. Tokius grikius, virtus su kvapniomis dešrelėmis, daržovėmis ir prieskoniais, vargu ar galima pavadinti nuobodžiais. Jo puokštė tokioje sudėtyje atsiskleidžia ir pasipildo geriausiu įmanomu būdu. Be to, jį paruošti nėra taip sudėtinga.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai su dešrelėmis ir padažu Žingsnis 1
Nuplaukite grikius ir 15-17 minučių palaikykite juos verdančiame vandenyje. Suberkite šakute, uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį.

Žingsnis 2

Grikiai su dešrelėmis ir padažu Žingsnis 2
Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Sudėkite griežinėliais supjaustytas dešreles.

Žingsnis 3

Grikiai su dešrelėmis ir padažu Žingsnis 3
Pomidorų padažą stiklinėje atskieskite vandeniu ir supilkite į keptuvę su daržovėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei padažas per skystas, įberkite šiek tiek miltų. Suberkite smulkintas petražoles ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos