Publikavimo data: 2024-09-16
Grikiai su dešrelėmis ir padažu
Grikiai - nuo vaikystės mums pažįstami grūdai. Iš grikių gaminamos košės, apkepai, pieniškos sriubos, kotletai ir daugelis kitų patiekalų, net makaronai (Japonijoje soba gaminami iš grikių ir kvietinių miltų). Rytų šalyse, ypač Indijoje, tikima, kad su grikiais galima paveikti specialius kūno taškus, todėl profilaktikai gyventojai vaikšto ant kilimėlių, ant kurių išbarstytos kruopos. Tikima, kad tai padeda stiprinti imuninę sistemą. Grikiai su dešrelėmis ir padažu - paprastas ir labai skanus pietų receptas.
Žingsnis 1
Išvirkite grikius. Užpilkite grikius vandeniu ir pastatykite ant ugnies, kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas korėjietiška morkų tarka arba įprasta stambia tarka. Dešreles supjaustykite apskritimais, o svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite svogūnus, morkas ir dešreles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Kai daržovės apkeps, supilkite pomidorų pastą ir 150 ml vandens, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Dėkite grikius į lėkštę, ant viršaus užberkite 3-4 šaukštus padažo, įkrėskite šilto. Gero apetito!
Kategorijos