Publikavimo data: 2024-05-19
Grikiai su džiovintais grybais
Grikiai yra vienas naudingiausių grūdų, kuriame yra maistinių skaidulų, fosforo, magnio ir kitų naudingų elementų. Jei grikių košę gaminsite su džiovintais grybais, gausite sotų ir maistingą patiekalą. Skaniausi džiovinti grybai yra balti, todėl jie bus naudojami recepte. Patiekalas idealiai tinka tiems, kurie nevalgo gyvulinės kilmės maisto arba badauja, nes jo sudėtyje yra tik grikių, grybų, svogūnų ir prieskonių. Grikiai su grybais verdami puode.
Žingsnis 1
Iškepkite grikius ir grybus. Pirmiausia į puodą sudėkite grikius, ant jų - grybus. Indą pasūdykite ir užpilkite stikline karšto vandens. Dėkite į orkaitę 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, 1-2 min. pakepinkite česnaką ir sudėkite svogūną. Kepkite daržoves ant silpnos ugnies 10 minučių, kol jos taps auksinės spalvos, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Kategorijos