Publikavimo data: 2024-03-25
Grikiai su grybais
Grikiai su grybais - skanus patiekalas, kurį galima valgyti per gavėnią ir laikantis dietos. Grybai suteiks grikiams malonaus skonio, o prieskoniai juos pagardins. Patiekalui rinkitės šviežius grybus. Galite naudoti ir kitus sezoninius grybus.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais. Jei mėgstate pjaustytus grybus, darykite taip.
Žingsnis 3
Išvirkite grikius: kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Tada likusį vandenį nupilkite.
Žingsnis 4
Į gilią keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūną, šiek tiek pakepinkite, tada sudėkite česnaką.
Žingsnis 5
Į svogūnus ir česnakus sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus, kurie buvo pakepinti iki auksinės spalvos. Troškinkite, kol grybai neteks vandens, apie 10 minučių.
Žingsnis 6
Sudėkite grikius į keptuvę, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kruopščiai išmaišykite ir troškinkite po dangčiu dar 5 minutes.
Žingsnis 7
Išvirusius grikius su grybais išdėliokite lėkštėse ir patiekite.
Kategorijos