Grikiai su grybais ir alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Grikiai su grybais ir alyvuogėmis

Grikiai su grybais ir alyvuogėmis yra labai skanus ir sveikas patiekalas. Alyvuogės dėl savo rūgštumo suteikia grikiams ir grybams neįprastą ir išskirtinį skonį. Labai populiarus patiekalas ant šventinių stalų. Patiks visiems grybų ir ne tik mėgėjams. Paruošimas neužima daug laiko.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
252 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Grikiai su grybais ir alyvuogėmis Žingsnis 1
Nuplaukite grikius po tekančiu vandeniu, tada perliekite šaltu vandeniu. Sudėkite į puodą ir užvirkite. Virkite 20 minučių nemaišydami. Grybus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite keptuvėje.

Žingsnis 2

Grikiai su grybais ir alyvuogėmis Žingsnis 2
Svogūnus nuplaukite, supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol paruduos. Alyvuoges susmulkinkite ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, paprasta, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grikių patiekalai, grūdų patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, grikių garnyrai, receptų knyga

Kategorijos