Publikavimo data: 2024-03-27
Grikiai su grybais puode
Grikiuose yra daug vitaminų, kurie būtini mūsų sveikatai, be to, jie labai maistingi. Todėl tokį patiekalą turėtumėte gaminti kuo dažniau. Grikių kruopas galima virti su mėsa, kupetais arba su grybais. Pastarąjį gaminimo variantą galima naudoti net pasninkaujant arba tiems, kurie laikosi dietos. Grikių su grybais vakarienę galima papildyti daržovių salotomis, raugintais kopūstais arba naminiais žiemos patiekalais.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Nuplaukite grikių kruopas ir pakepinkite jas sausoje keptuvėje.
Žingsnis 3
Keptuvėje su trupučiu vandens pakepinkite svogūnus ir grybus, kad jie nebūtų sausi. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Į puodus lygiomis dalimis sudėkite svogūnus ir grybus.
Žingsnis 5
Į puodus lygiomis dalimis suberkite grikių kruopas ir sviestą.
Žingsnis 6
Pripilkite puodus vandens iki viršaus, uždenkite dangčiu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos