Publikavimo data: 2024-01-20
Grikiai su grybais receptas
Grikiai yra neabejotinai naudingi grūdai. Kuo jie tokie naudingi? Grikių kruopose yra: daug aminorūgščių, būtinų organizmo baltymų statybai, lėtųjų angliavandenių (polisacharidų) - jų virškinimui organizmui reikia daug laiko, todėl sotumo jausmas ateina palaipsniui ir trunka ilgai, riebaluose tirpių vitaminų E ir K, B grupės vitaminų. Grikių komponentai dalyvauja dopamino (hormono, atsakingo už motyvaciją, malonumą, euforiją) gamyboje. Valgykite grikius ir būkite laimingi!
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kelis kartus nuplaukite grikius, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Nuplautus grikius suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 15-20 min. Taigi 400 g grikių reikės 800 ml vandens.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.Kad būtų patogu dirbti su svogūnu ir jis neplyštų, suvilgykite peilį šaltu vandeniu arba palaikykite svogūną šaldiklyje 5 minutes.
Žingsnis 4
Supjaustykite pievagrybius vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sviestu. Kepkite svogūną apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite grybus. Pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 7
Tada į keptuvę suberkite virtus grikius, 4 valgomuosius šaukštus grietinės ir išmaišykite. Troškinkite dar 4 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 8
Uždenkite indą dangčiu ir palikite pastovėti 5-7 minutes. Per tą laiką susmulkinkite žalumynus, žaliąjį svogūną supjaustykite plunksnelėmis. Patiekite grikius, papuoštus žalumynais.
Žingsnis 9
Apkepkite porą grybų ir jais papuoškite paruoštą patiekalą.
Kategorijos