Grikiai su įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Grikiai su įdaru

Grikiai su priedais, pavyzdžiui, su svogūnais ir malta mėsa - sotus ir sveikas patiekalas. Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiame augale ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Jei norite, kad grikiai gautųsi purūs, kepkite juos keptuvėje neįpylus aliejaus 3-4 minutes.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
14 g

Ingredientai (11)

Porcijos
3
250.00 g
500.00 ml
250.00 g
1.00 vnt.
2.00 .
1.00 vnt.
2.00 šaukštai.
1.00 vnt.
pagal skonį
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai su įdaru Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 2

Grikiai su įdaru Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Grikiai su įdaru Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 4

Grikiai su įdaru Žingsnis 4
Grikius kepkite keptuvėje neįpylus aliejaus 2-3 minutes.

Žingsnis 5

Grikiai su įdaru Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi perkelkite susmulkintus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 6

Grikiai su įdaru Žingsnis 6
Į kepintus svogūnus ir morkas sudėkite maltą mėsą.

Žingsnis 7

Grikiai su įdaru Žingsnis 7
Kepkite maltinukus 4-5 minutes, kol iškeps, nepamiršdami pamaišyti.

Žingsnis 8

Grikiai su įdaru Žingsnis 8
Į maltą mėsą įmaišykite pomidorų pastos, druskos, pipirų pagal skonį ir 1-2 lauro lapelius.

Žingsnis 9

Grikiai su įdaru Žingsnis 9
Maltas daržoves užpilkite vandeniu.

Žingsnis 10

Grikiai su įdaru Žingsnis 10
Sudėkite grikius į keptuvę.

Žingsnis 11

Grikiai su įdaru Žingsnis 11
Į grikius suberkite susmulkintą česnaką ir apkepkite kartu su mėsa.

Žingsnis 12

Grikiai su įdaru Žingsnis 12
Grikius troškinkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kol išgaruos vanduo.

Žingsnis 13

Grikiai su įdaru Žingsnis 13
Išdėliokite grikius su malta mėsa į lėkštes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai