Grikiai su priedais, pavyzdžiui, su svogūnais ir malta mėsa - sotus ir sveikas patiekalas. Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiame augale ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Jei norite, kad grikiai gautųsi purūs, kepkite juos keptuvėje neįpylus aliejaus 3-4 minutes.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 4
Grikius kepkite keptuvėje neįpylus aliejaus 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi perkelkite susmulkintus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 6
Į kepintus svogūnus ir morkas sudėkite maltą mėsą.
Žingsnis 7
Kepkite maltinukus 4-5 minutes, kol iškeps, nepamiršdami pamaišyti.
Žingsnis 8
Į maltą mėsą įmaišykite pomidorų pastos, druskos, pipirų pagal skonį ir 1-2 lauro lapelius.
Žingsnis 9
Maltas daržoves užpilkite vandeniu.
Žingsnis 10
Sudėkite grikius į keptuvę.
Žingsnis 11
Į grikius suberkite susmulkintą česnaką ir apkepkite kartu su mėsa.
Žingsnis 12
Grikius troškinkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kol išgaruos vanduo.
Žingsnis 13
Išdėliokite grikius su malta mėsa į lėkštes ir patiekite.