Publikavimo data: 2024-03-31
Grikiai su jautiena, opiatais ir alyvuogėmis
Yra daugybė grikių gaminimo receptų. Labai populiarus grikių, keptų svogūnų, grybų ir mėsos derinys. Siūlome patiekalą padaryti neįprastesnį ir į jį įdėti alyvuogių. Alyvuogės arba juodosios alyvuogės yra labai sveikas produktas, teigiamai veikiantis imuninę sistemą ir virškinimo sistemą. Dėl jų patiekalas bus skanesnis ir sveikesnis. Alyvuogių aliejingumas ir sultingumas atsvers grikių košės sausumą. Toks patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite plonais mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Alyvuoges supjaustykite žiedais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 5
Grikius suberkite į puodą, įpilkite 1,5 puodelio vandens, įberkite druskos ir užkaitinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir puodą uždenkite dangčiu. Virkite grikius ant mažos ugnies po dangčiu apie 15 minučių, kol sugers vandenį.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepkite juos 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Į svogūnus suberkite opijatus ir kepkite 1 minutę.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite mėsą ir išspauskite dvi skilteles česnako. Kepkite mėsą 4-5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 9
Į keptuvę suberkite virtus grikius ir alyvuoges. Viską išmaišykite.
Žingsnis 10
Paruoštą patiekalą papuoškite žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos