Publikavimo data: 2024-03-29
Grikiai su kalakutiena ir daržovėmis
Dėl grikių ir kalakutienos derinio šis patiekalas yra neabejotinai sveikas. Grikiai yra pagrindinis grūdinių kultūrų baltymų šaltinis. Kaip ir kalakutiena, kuri taip pat yra baltymų atsargos mūsų organizmui. Be to, grikiuose ir kalakutienoje labai daug B grupės vitaminų ir geležies. Kad patiekalą papildytumėte dar daugiau vitaminų, reikia daržovių. Štai morkos ir svogūnai yra naudingų medžiagų lobynas. Sudėjus visus šiuos produktus, jie virs sotu ir skaniu patiekalu, be to, suteiks neabejotinos naudos jūsų organizmui.
Žingsnis 1
Išvirkite grikius pasūdytame vandenyje. Kai vanduo užvirs, virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Morkas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustytas daržoves sudėkite į įkaitintą keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Maišydami pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs, o morkas - kol suminkštės.
Žingsnis 5
Kalakutieną supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Kitoje keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi, apkepkite griežinėliais supjaustytą kalakutieną.
Žingsnis 7
Apverskite kepsnį ant kitos pusės, kad geriau apkeptų.
Žingsnis 8
Pirmiausia į lėkštę suberkite grikius, sumaišykite juos su daržovėmis. Ant viršaus sudėkite keptą kalakutieną. Paruošta, galite patiekti!
Kategorijos