Publikavimo data: 2024-03-25
Grikiai su kefyru
Grikių nauda ne kartą įrodyta. Juose gausu ląstelienos, aminorūgščių, vitaminų B ir P. Jei norite, kad grikiai būtų traškūs, iš anksto juos 3-4 min. pakepinkite keptuvėje neįpylus aliejaus. Grikiai su kefyru puikiai tinka maistingiems ir sveikiems pusryčiams ar vakarienei.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite šaltą vandenį ir įberkite druskos. Į vandenį supilkite nuplautus grikius.
Žingsnis 2
Virkite grikius 20 minučių, kol vanduo visiškai išgaruos.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite sviestą.
Žingsnis 4
Sviestą kruopščiai sumaišykite su grikiais.
Žingsnis 5
Į išvirtus grikius supilkite kefyrą, pagal skonį įberkite cukraus.
Žingsnis 6
Kruopščiai sumaišykite grikius ir kefyrą.
Žingsnis 7
Išvirusius grikius sudėkite į lėkštes, galite papuošti graikiniais riešutais ir patiekite.
Kategorijos