Publikavimo data: 2024-09-16
Grikiai su kepta dešra
Grikiai - nuo vaikystės mums pažįstami grūdai. Grikiai su dešra - paprastas, skanus, sotus, naminis patiekalas! Grikiai yra neįtikėtinai sveiki grūdai, juose yra treonino, lizino ir triptofano (aminorūgščių, būtinų mūsų organizmui, kad susidarytų baltymai ir tinkamai vyktų visi medžiagų apykaitos procesai).
Žingsnis 1
Išvirkite grikius. Sudėkite grikius į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1:2, pastatykite ant ugnies, kai tik užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 20-25 min.
Žingsnis 2
Išvalykite dešreles. Padarykite pjūvius abiejose dešrelių pusėse, kaip parodyta paveikslėlyje.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, apkepkite dešreles.
Žingsnis 4
Dešreles su grikiais patiekite šiltas. Gero apetito!
Kategorijos