Publikavimo data: 2025-08-18
Grikiai su mėsa
Žinoma, visi žino, kad grikiai yra vieni sveikiausių grūdų. Iš jų galima pagaminti labai skanų antrąjį patiekalą. Grikiai su mėsa pagal šį receptą nebūna sausi, kaip dažnai nutinka. Gaminu jį gana dažnai, nes patiekalą mėgsta ne tik suaugusieji, bet ir mano vaikai.
Žingsnis 1
Į ketaus katilą sudėkite maltą mėsą. Sunkiuose induose gaminami patiekalai turi ypatingą skonį, nes sunkūs indai ilgai išlaiko šilumą. Galite naudoti bet kokią jums patinkančią keptuvę.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite tarkuotas morkas.
Žingsnis 3
Įdėkite susmulkintą svogūną. Sumaišykite maltą mėsą ir daržoves, įpilkite augalinio aliejaus. Uždenkite katilą dangčiu. Troškinkite 15 minučių. Retkarčiais viską pamaišykite.
Žingsnis 4
Maltą mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite dangčiu.
Žingsnis 5
Kol mėsa troškinasi, paruoškite grikius. Pašalinkite visas šiukšles ir nuplaukite vandenyje.
Žingsnis 6
Sudėkite grikius į maltą mėsą ir daržoves. Viską sumaišykite
Žingsnis 7
Šiuo etapu, jei norite, įberkite mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 8
Įpilkite vandens. Padidinkite kaitrą iki didelės. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Sandariai uždenkite ir virkite apie 20 minučių.
Kategorijos