Publikavimo data: 2024-03-27
Grikiai su padažu
Ar laikotės pasninko, saugote savo figūrą, o gal tiesiog dievina grikius, bet pavargote nuo monotonijos? Labai skanūs ir neįtikėtini grikiai su troškintų grybų padažu puikiai tiks jūsų dietai. Grikiai yra neįtikėtinai sveikas produktas. Daugybė nepakeičiamųjų aminorūgščių, makro- ir mikroelementų aprūpins jūsų organizmą viskuo, ko jam reikia! Receptas labai paprastas: kruopščiai nuplaukite ir išvirkite grikių kruopas, susmulkinkite grybus ir svogūnus, pakepinkite ir troškinkite juos grietinėlėje. Sumaišykite su grikiais.
Žingsnis 1
Nuplautus grikius suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, joje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 4
Svogūnus pakepinkite svieste.
Žingsnis 5
Kai svogūnai apskrus, sudėkite grybus ir pakepinkite kartu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Supilkite grietinėlę ir virkite ant silpnos ugnies, kol skysčio perteklius išgaruos.
Žingsnis 7
Sudėkite grikius į lėkštę, ant viršaus uždėkite troškintų grybų ir patiekite.
Kategorijos