Grikiai su padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Grikiai su padažu

Ar laikotės pasninko, saugote savo figūrą, o gal tiesiog dievina grikius, bet pavargote nuo monotonijos? Labai skanūs ir neįtikėtini grikiai su troškintų grybų padažu puikiai tiks jūsų dietai. Grikiai yra neįtikėtinai sveikas produktas. Daugybė nepakeičiamųjų aminorūgščių, makro- ir mikroelementų aprūpins jūsų organizmą viskuo, ko jam reikia! Receptas labai paprastas: kruopščiai nuplaukite ir išvirkite grikių kruopas, susmulkinkite grybus ir svogūnus, pakepinkite ir troškinkite juos grietinėlėje. Sumaišykite su grikiais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai su padažu Žingsnis 1
Nuplautus grikius suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Grikiai su padažu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 3

Grikiai su padažu Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, joje ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 4

Grikiai su padažu Žingsnis 4
Svogūnus pakepinkite svieste.

Žingsnis 5

Grikiai su padažu Žingsnis 5
Kai svogūnai apskrus, sudėkite grybus ir pakepinkite kartu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 6

Grikiai su padažu Žingsnis 6
Supilkite grietinėlę ir virkite ant silpnos ugnies, kol skysčio perteklius išgaruos.

Žingsnis 7

Grikiai su padažu Žingsnis 7
Sudėkite grikius į lėkštę, ant viršaus uždėkite troškintų grybų ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos