Publikavimo data: 2024-03-27
Grikiai su pomidorais, baklažanais ir svogūnais
Grikiai yra neabejotinai sveiki grūdai. Kodėl jis toks naudingas? Grikių kruopose yra: -daug aminorūgščių, būtinų organizmo baltymų statybai; -lėtų angliavandenių (polisacharidų) jų virškinimui organizmui reikia daug laiko, todėl sotumo jausmas ateina palaipsniui ir trunka ilgai -riebaluose tirpių vitaminų E ir K -B grupės vitaminų Grikių komponentai dalyvauja dopamino (hormono, atsakingo už motyvaciją, malonumą, euforiją) gamyboje Valgykite grikius ir būkite laimingi!
Žingsnis 1
Nuplautus grikius suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Baklažaną supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką ir svogūną. Iš anksto sutrinkite česnaką plačiąja peilio puse.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 6
Sudėkite baklažanus ir pakepinkite kartu.
Žingsnis 7
Kai baklažanai suminkštės, sudėkite pomidorus ir česnakus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Troškinys.
Žingsnis 8
Sudėkite grikius į lėkštę, ant viršaus išdėliokite daržoves.
Kategorijos