Grikiai su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Grikiai su svogūnais

Grikių košė yra puikus garnyras prie karštos mėsos ar žuvies. Be to, grikiai su kitais priedais, pavyzdžiui, su svogūnais, gali būti ir savarankiškas patiekalas. Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiame augale ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Grikiai taip pat labai svarbūs vegetariškoje mityboje - kaip dalinis mėsos pakaitalas.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai su svogūnais Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 2

Grikiai su svogūnais Žingsnis 2
Grikius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos.

Žingsnis 3

Grikiai su svogūnais Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir virkite 20 minučių, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 4

Grikiai su svogūnais Žingsnis 4
Supjaustytus svogūnus perkelkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 5

Grikiai su svogūnais Žingsnis 5
Kepkite svogūnus 2-3 minutes, kol jie taps auksiniai. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 6

Grikiai su svogūnais Žingsnis 6
Išvirusius grikius perkelkite į keptuvę.

Žingsnis 7

Grikiai su svogūnais Žingsnis 7
Kruopščiai išmaišykite ir troškinkite dar 1-2 minutes.

Žingsnis 8

Grikiai su svogūnais Žingsnis 8
Grikius ir svogūnus išdėliokite mažose lėkštėse. Patiekalą galite patiekti į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos