Publikavimo data: 2024-03-25
Grikiai su svogūnais
Grikių košė yra puikus garnyras prie karštos mėsos ar žuvies. Be to, grikiai su kitais priedais, pavyzdžiui, su svogūnais, gali būti ir savarankiškas patiekalas. Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiame augale ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Grikiai taip pat labai svarbūs vegetariškoje mityboje - kaip dalinis mėsos pakaitalas.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 2
Grikius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir virkite 20 minučių, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 4
Supjaustytus svogūnus perkelkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Kepkite svogūnus 2-3 minutes, kol jie taps auksiniai. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Išvirusius grikius perkelkite į keptuvę.
Žingsnis 7
Kruopščiai išmaišykite ir troškinkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 8
Grikius ir svogūnus išdėliokite mažose lėkštėse. Patiekalą galite patiekti į stalą.
Kategorijos