Grikiai su troškiniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Grikiai su troškiniu

Grikiai su jautienos troškiniu yra garsi "kareiviška" košė, kurios skonis daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Tai taip pat greitas ir maistingas patiekalas, kurį galima greitai paruošti pietums ar vakarienei. Jei norima, į receptą dedama morkų, tačiau ir su šiais ingredientais grikiai su troškiniu išeis skanūs.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai su troškiniu Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir plonais griežinėliais supjaustykite česnaką.

Žingsnis 2

Grikiai su troškiniu Žingsnis 2
Išvirkite grikius. Užvirinkite vandenį, įberkite šaukštelį druskos ir supilkite nuplautus grikius. Sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes, kol kruopos suminkštės. Tada atsargiai nusunkite vandenį.

Žingsnis 3

Grikiai su troškiniu Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Apkepkite jį iš vienos pusės, tada sudėkite česnaką.

Žingsnis 4

Grikiai su troškiniu Žingsnis 4
Į kepintus svogūnus ir česnakus sudėkite troškinį.

Žingsnis 5

Grikiai su troškiniu Žingsnis 5
Kai troškinio riebalai ištirps, į keptuvę suberkite grikius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Troškinkite po dangčiu 2-3 minutes.

Žingsnis 6

Grikiai su troškiniu Žingsnis 6
Išdėliokite grikius į lėkštes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos