Publikavimo data: 2024-03-25
Grikiai su troškiniu
Grikiai su jautienos troškiniu yra garsi "kareiviška" košė, kurios skonis daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Tai taip pat greitas ir maistingas patiekalas, kurį galima greitai paruošti pietums ar vakarienei. Jei norima, į receptą dedama morkų, tačiau ir su šiais ingredientais grikiai su troškiniu išeis skanūs.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir plonais griežinėliais supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Išvirkite grikius. Užvirinkite vandenį, įberkite šaukštelį druskos ir supilkite nuplautus grikius. Sumažinkite ugnį ir virkite 5-7 minutes, kol kruopos suminkštės. Tada atsargiai nusunkite vandenį.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Apkepkite jį iš vienos pusės, tada sudėkite česnaką.
Žingsnis 4
Į kepintus svogūnus ir česnakus sudėkite troškinį.
Žingsnis 5
Kai troškinio riebalai ištirps, į keptuvę suberkite grikius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Troškinkite po dangčiu 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Išdėliokite grikius į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos