Publikavimo data: 2024-03-25
Grikiai su vištienos kepenėlėmis
Grikiai su vištienos kepenėlėmis yra sotus karštas patiekalas, kuris gali pakeisti pilnaverčius pietus ar vakarienę. Aromatingi grikiai su kepenėlėmis užtruks mažiausiai laiko, juos puikiai derinsite su šviežiomis ir troškintomis daržovėmis bei prieskoniais. Šį sotų patiekalą, kuriame gausu skaidulinių medžiagų ir baltymų, galima patiekti su kepenų padažu arba grietinės padažu.
Žingsnis 1
Grikius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Stebėkite, kad kruopos nepervirtų iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Perkelkite vištienos kepenėles į įkaitintą keptuvę. Jei norite, iš anksto supjaustykite jas mažais arba vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite jį į kepenėles. Kepkite juos kartu ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Į kepenėles sudėkite sviestą, gerai išmaišykite, kad sviestas ištirptų ir tolygiai padengtų kepenėles. Palikite po dangčiu 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Į kepenis įberkite druskos ir pipirų. Į keptuvę su kepenimis sudėkite virtus grikius, gerai išmaišykite ir palikite troškintis po dangčiu dar 5-8 min. Jei norite, įberkite šiek tiek paprikos arba ciberžolės prieskoniui suteikti.
Žingsnis 5
Išvirusius grikius su kepenėlėmis perkelkite į lėkštes patiekti. Jei norite, papuoškite patiekalą vyšniniais pomidorais ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos