Publikavimo data: 2025-08-20
Grikiai su vištienos kojomis orkaitėje
Vištienos šlaunelės būna skanios, sultingos, o grikiai būna traškūs ir aromatingi, nes yra mirkyti vištienos ir daržovių sultyse. Šį patiekalą galima naudoti kasdienėje mityboje.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos šlauneles ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite daržoves. Nulupkite svogūnus ir morkas. Naudojau šaldytas cukinijas, pomidorus ir paprikas. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius prieskonius.
Žingsnis 2
Marinuokite blauzdas. Sudėkite blauzdas į dubenį arba, kaip aš, į maišelį, sudėkite česnaką, išspaustą arba sutarkuotą, tada garstyčias, druską (neprivaloma), nes daugelyje prieskonių jau yra druskos, bet kokius prieskonius, alyvuogių aliejų (galite augalinį), viską gerai išmaišykite ir palikite mėsą marinuotis.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas korėjietiška morkų tarka arba įprasta tarka. Svogūnus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, supilkite visas daržoves iš karto, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Tada į kepimo formą supilkite troškintas daržoves, ant viršaus išdėliokite nuplautus grikius, tada tolygiai paskirstykite marinuotas blauzdas.
Žingsnis 6
Tada formos turinį iki blauzdų vidurio užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite formą dangčiu arba folija. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.
Žingsnis 7
Kai patiekalas iškeps, išimkite jį iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos