Publikavimo data: 2024-05-25
Grikiai, virti rankovėje su vištienos blauzdelėmis
Rankovėje virti grikiai išlieka skanūs ir minkšti net ir po kelių dienų. Tokį patiekalą galima ruošti kaip sočius pietus, jei norisi, mėsą galima pakeisti kaloringesne. Tokiame produkte išlieka daugiau vitaminų, kitaip nei tradiciniu būdu virtuose grikiuose.
Žingsnis 1
Kepkite mėsą įkaitintoje keptuvėje, kol ji paruduos, ir porą minučių troškinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite norimas daržoves, sudėkite jas į rankovę, tada sudėkite grikius ir vištienos blauzdas. Suberkite prieskonius ir kelis kartus pakratykite rankovę, kad visi produktai susimaišytų. Supilkite 200 ml vandens, uždarykite rankovę ir padarykite joje keletą skylučių, patogiau tai padaryti dantų krapštuku.
Žingsnis 3
Rankovę pašaukite į orkaitę, patogiau, jei ji yra formoje, kepkite 180 C temperatūroje, o kai patiekalas bus paruoštas, rankovę atsargiai įpjaukite ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos