Publikavimo data: 2025-08-17
Grikiai yra skanūs
Šis receptas padės nuobodžius grikius paversti sultingesniais ir skanesniais.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Uždenkite dangčiu ir palikite kepti.
Žingsnis 2
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Sudėkite jas prie svogūnų. Kepkite daržoves be dangčio, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Nuplaukite grikius ir suberkite juos į keptas daržoves.
Žingsnis 4
Pagardinkite druska, sudėkite apynius ir lauro lapą.
Žingsnis 5
Į stiklinę vandens įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite ir supilkite į keptuvę. Įpilkite dar puodelį vandens, kad grikių virimo santykis būtų 1:2. Virkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Kai vanduo beveik išvirs, sudėkite sviestą ir vėl uždenkite. Virkite, kol išvirs.
Kategorijos