Grikių blynai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Grikių blynai receptas

Blynus galima kepti iš įvairių rūšių miltų. Grikių miltai dažnai naudojami blynams su nesaldžiais įdarais. Jie yra geri, nes juose nėra glitimo. Paprastai, kad blynai būtų lipnūs, dedama šiek tiek kvietinių, kukurūzų arba viso grūdo miltų. Grikių blynai yra skanūs ir sotūs. Rinkdamiesi grikių miltus atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir kvapą. Paprastai jų spalva būna šviesiai pilka, o kvapas - su skrudintų grikių natomis.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
185 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikių blynai receptas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Persijokite miltus (kvietinius ir grikių) per smulkų sietelį. Kiaušinius gerai nuplaukite muilu ir vandeniu.

Žingsnis 2

Grikių blynai receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti tešlą. Paimkite gilų dubenį. Į jį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną. Geriau pieną šiek tiek pašildyti. Suberkite druską, cukrų ir viską gerai išplakite plaktuvu arba mikseriu.

Žingsnis 3

Grikių blynai receptas Žingsnis 3
Sumaišykite abiejų rūšių miltus. Palaipsniui pilkite miltų mišinį į skystą mišinį, kaskart kruopščiai maišydami. Tešla turi būti ne per tiršta, bet ir ne per skysta. Kiekvieną kartą stebėkite konsistenciją. Gali prireikti daugiau arba mažiau miltų. Tada sudėkite sviestą. Vėl gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Grikių blynai receptas Žingsnis 4
Dabar galite kepti blynus. Gerai įkaitinkite keptuvę. Patepkite ją aliejumi. Tai būtina, kad pirmasis blynas joje nepriliptų. Kepant likusius blynus, keptuvę galima patepti riebalais. Blynus kepkite tik ant nepridegančios keptuvės, kad jie nepriliptų.

Žingsnis 5

Grikių blynai receptas Žingsnis 5
Supilkite tešlą į keptuvę, maždaug pusę samčio. Sukamaisiais judesiais paskirstykite ją po visą paviršių. Kepkite blyną 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos ir įgaus auksinę spalvą. Tą patį darykite su likusia tešla, retkarčiais pamaišydami. Kai visi blynai iškeps, galite juos susukti į ritinėlį ar trikampį.

Žingsnis 6

Grikių blynai receptas Žingsnis 6
Grikių blynai ypač tinka su nesaldintais įdarais. Todėl geriausiai jie tiks su lengvai sūdyta lašiša ir minkštu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos