Publikavimo data: 2024-06-15
Grikių blyneliai su lašiša ir grietine
Ieškantiems kviečių produktų alternatyvos patiks grikių miltai. Jie neįtikėtinai sveiki ir ne per daug kaloringi. Iš grikių miltų kepami švelnūs, gražios kavos spalvos blyneliai. O jei į juos pridėsite lengvai sūdytos lašišos, varškės, grietinės ir žolelių, turėsite apetitą žadinančius, sočius pusryčius, nuo kurių norėsis keltis ryte.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki purumo, tada supilkite pieną. Tada per sietelį suberkite visus miltus ir toliau plakite. Palaipsniui į tešlą įmaišykite ištirpintą sviestą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, tada išpilkite dalį aliejaus ir surinkite jo likučius popieriniu rankšluosčiu. Ateityje šį rankšluostį naudokite kaip riebalų dėklą.
Žingsnis 3
Naudodami samtelį paskirstykite tešlą į keptuvę. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Mikseriu arba plaktuvu išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių, sudėkite varškę ir toliau plakite. Kai grietinėlė taps standi, nenustodami plakti sudėkite grietinę, tada supilkite saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą ir garstyčias. Sustabdykite maišytuvą.
Žingsnis 5
Sudėkite grikių blynelius į lėkštę iš griežinėliais pjaustytos lengvai sūdytos lašišos, grietinės kremo ir šviežios rukolos.
Kategorijos