Publikavimo data: 2024-06-09
Grikių košė su triušiena ir daržovėmis
Grikių košė su triušiena ir daržovėmis - išties karališkas patiekalas. Juk grikių kruopos visiems žinomos kaip "karališkos", o triušiena laikoma dietine. Šios rūšies mėsoje yra mažai druskų ir daug lengvai virškinamų baltymų, kurie tinka nėščiųjų, maitinančių motinų ir pirmojo papildomo vaikų maitinimo valgiaraščiui. Verta paminėti, kad šis patiekalas idealiai tinka tiems, kurie rūpinasi figūra ir sveikata.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažanus griežinėliais, juos pasūdykite ir palikite 10-30 minučių mirkti. Ši procedūra būtina, kad būtų pašalintos karčios sultys. Paprikas supjaustykite žiedais, o svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje sumaišykite grikius, mėsą ir daržoves. Užpilkite triušienos sultiniu, įberkite druskos, išmaišykite ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite po dangčiu, kol suminkštės.
Kategorijos