Grikių košė su triušiena ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Grikių košė su triušiena ir daržovėmis

Grikių košė su triušiena ir daržovėmis - išties karališkas patiekalas. Juk grikių kruopos visiems žinomos kaip "karališkos", o triušiena laikoma dietine. Šios rūšies mėsoje yra mažai druskų ir daug lengvai virškinamų baltymų, kurie tinka nėščiųjų, maitinančių motinų ir pirmojo papildomo vaikų maitinimo valgiaraščiui. Verta paminėti, kad šis patiekalas idealiai tinka tiems, kurie rūpinasi figūra ir sveikata.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikių košė su triušiena ir daržovėmis Žingsnis 1
Supjaustykite baklažanus griežinėliais, juos pasūdykite ir palikite 10-30 minučių mirkti. Ši procedūra būtina, kad būtų pašalintos karčios sultys. Paprikas supjaustykite žiedais, o svogūnus - pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Grikių košė su triušiena ir daržovėmis Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje sumaišykite grikius, mėsą ir daržoves. Užpilkite triušienos sultiniu, įberkite druskos, išmaišykite ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite po dangčiu, kol suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos