Publikavimo data: 2024-04-09
Grikių kotletai
Grikių kotletai bus ne mažiau skanūs, jei naudosite ne šviežią, o iš šaldytuvo atneštą grikių košę. Į receptą galite įtraukti papildomų ingredientų pagal savo skonį: morkų, bulvių, šviežių žolelių. Grikių kotletus be mėsos galima patiekti su cukinijų ikrais, troškintais kopūstais arba daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite grikių maltinukus. Sumaišykite svogūną, atvėsusią grikių košę, kiaušinį, druską ir pipirus ir panardinamuoju trintuvu sumalkite iki vientisos masės. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Iš mažų maltos mėsos gabalėlių rankomis padarykite rutuliukus arba suplokite kotletus į plokščią formą.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Iškart po suformavimo dėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes.
Kategorijos