Grikių kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Grikių kotletai

Grikių kotletai bus ne mažiau skanūs, jei naudosite ne šviežią, o iš šaldytuvo atneštą grikių košę. Į receptą galite įtraukti papildomų ingredientų pagal savo skonį: morkų, bulvių, šviežių žolelių. Grikių kotletus be mėsos galima patiekti su cukinijų ikrais, troškintais kopūstais arba daržovių salotomis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikių kotletai Žingsnis 1
Paruoškite grikių maltinukus. Sumaišykite svogūną, atvėsusią grikių košę, kiaušinį, druską ir pipirus ir panardinamuoju trintuvu sumalkite iki vientisos masės. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Grikių kotletai Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Iš mažų maltos mėsos gabalėlių rankomis padarykite rutuliukus arba suplokite kotletus į plokščią formą.

Žingsnis 3

Grikių kotletai Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Iškart po suformavimo dėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių po 4 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos