Publikavimo data: 2024-03-27
Grikių makaronai
Grikių makaronai arba soba yra viena populiariausių makaronų rūšių Japonijoje, tamsiai rusvai pilkos spalvos ir švelnaus grikių skonio. Iš jų paprastai gaminami patiekalai su įvairiais priedais, pavyzdžiui, grybais, jūros gėrybėmis, mėsa ar daržovėmis. Grikių makaronai su jautiena ir daržovėmis yra puiki įprastų makaronų ar kitų garnyrų alternatyva. Patiekalui būdingas subtilus daržovių ir mėsos skonis bei malonus aštrumas.
Žingsnis 1
Salierus geriausia supjaustyti plonais šiaudeliais.
Žingsnis 2
Morkas taip pat supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Bolkar paprikas taip pat reikia supjaustyti šiaudeliais.
Žingsnis 4
Pageidautina, kad baklažanas taip pat būtų supjaustytas šiaudeliais.
Žingsnis 5
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 6
Šiam patiekalui skirtą jautieną reikia supjaustyti plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
Žingsnis 8
Grikių makaronus virkite 5-6 minutes.
Žingsnis 9
Kepkite mėsą įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Žingsnis 10
Kepkite jautieną apie 7 minutes.
Žingsnis 11
Sudėkite daržoves prie mėsos.
Žingsnis 12
Viską troškinkite apie 7-9 minutes, kaitinkite ne itin stipriai.
Žingsnis 13
Makaronus sumaišykite su daržovėmis ir mėsa.
Žingsnis 14
Į keptuvę supilkite sojų padažą.
Žingsnis 15
Viską išmaišykite ir troškinkite dar porą minučių. Mėsa ir makaronai turi būti apsemti sojų padažu.
Žingsnis 16
Papuoškite patiekalą baziliko šakele ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos