Publikavimo data: 2024-03-27
Grikių makaronai su austrių grybais ir teriyaki
Grikių makaronai arba soba - Japonijoje ypač populiarūs tamsiai rusvai pilkos spalvos makaronai, gaminami iš grikių miltų. Iš soba dažnai gaminami makaronai su įvairiais priedais, pavyzdžiui, jūros gėrybėmis, mėsa ar daržovėmis. Grikių makaronai su austrių grybais ir terijakio padažu - puiki įprastų makaronų alternatyva. Patiekalas tinka vegetariškam ir gavėnios valgiaraščiui.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Grikių makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
Žingsnis 3
Makaronus virkite 5-7 minutes, kol suminkštės, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Nusausinkite.
Žingsnis 4
Supjaustytus grybus perkelkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Kepkite grybus 5-7 minutes, kol iškeps.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite terijakio padažą.
Žingsnis 7
Į keptuvę įberkite 1-2 šaukštelius sezamo sėklų.
Žingsnis 8
Kruopščiai sumaišykite grybus su padažu ir sezamo sėklomis.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite virtus grikių makaronus.
Žingsnis 10
Gerai sumaišykite grybus ir makaronus. Leiskite patiekalui pastovėti 1-2 minutes, kad makaronai įsigertų terijakio padažo.
Žingsnis 11
Sudėkite makaronus į lėkštes ir patiekite. Mėgaukitės!
Kategorijos