Publikavimo data: 2024-09-14
Grikių plovas
Paprastas receptas kiekvienai dienai, reikalaujantis minimalių pastangų ir produktų. Tai labai skanus patiekalas šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Palaukite, kol aliejus gerai įkais. Tuo tarpu vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje lengvai apkepkite vištienos filė gabalėlius, tada perkelkite juos į puodą su verdančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Nuplaukite grikių kruopas ir supilkite jas į puodą, kuriame verda vištienos filė. Pagal skonį pasūdykite, pridėkite prieskonių pagal pageidavimą ir virkite, kol grikiai bus paruošti, 15-20 minučių. Proceso metu kontroliuokite vandens kiekį: jei jo per mažai - papildykite, jei daug - reikia pašalinti perteklių. Grūdai turi visiškai sugerti vandenį.
Žingsnis 4
Kol grikiai verda, supjaustykite svogūną mažais gabalėliais, o morkas - šiaudeliais. Keptuvėje apkepkite svogūną, kol lengvai apskrus, tada sudėkite morkas ir kartu kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Likus 5-7 minutėms iki virimo svogūnus ir morkas perkelkite į puodą su grikiais ir išmaišykite.
Kategorijos