Publikavimo data: 2025-08-18
Grikių pudingas desertui
Grikių pudingas - tai išeitis iš monotoniškų desertų. Iš pradžių tai skamba keistai, bet jis labai skanus!
Žingsnis 1
50 g grikių nuplaukite šaltame vandenyje. Supilkite į puodą ir įpilkite tiek vandens, kad jis apsemtų grikius 1 cm. Pastatykite puodą ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies, kol vanduo išgaruos.
Žingsnis 2
Kai grikiai išvirs, paimkite dubenį ir išpilkite grikius. Įdėkite šaukštelį sviesto (geriausia labai minkšto) ir 2 šaukštelius cukraus.
Žingsnis 3
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinio trynį įmaišykite į mišinį. Gerai išmaišykite, galite naudoti mikserį.
Žingsnis 4
Išplakite kiaušinių baltymus.
Žingsnis 5
Baltymus supilkite į virtą grikių mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Ištepkite formą sviestu ir įdėkite tešlą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Žingsnis 7
Štai tokį grikių pyragą gauname.
Kategorijos