Grikių pudingas desertui pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Grikių pudingas desertui

Grikių pudingas - tai išeitis iš monotoniškų desertų. Iš pradžių tai skamba keistai, bet jis labai skanus!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Grikių pudingas desertui Žingsnis 1
50 g grikių nuplaukite šaltame vandenyje. Supilkite į puodą ir įpilkite tiek vandens, kad jis apsemtų grikius 1 cm. Pastatykite puodą ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies, kol vanduo išgaruos.

Žingsnis 2

Grikių pudingas desertui Žingsnis 2
Kai grikiai išvirs, paimkite dubenį ir išpilkite grikius. Įdėkite šaukštelį sviesto (geriausia labai minkšto) ir 2 šaukštelius cukraus.

Žingsnis 3

Grikių pudingas desertui Žingsnis 3
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinio trynį įmaišykite į mišinį. Gerai išmaišykite, galite naudoti mikserį.

Žingsnis 4

Grikių pudingas desertui Žingsnis 4
Išplakite kiaušinių baltymus.

Žingsnis 5

Grikių pudingas desertui Žingsnis 5
Baltymus supilkite į virtą grikių mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Grikių pudingas desertui Žingsnis 6
Ištepkite formą sviestu ir įdėkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.

Žingsnis 7

Grikių pudingas desertui Žingsnis 7
Štai tokį grikių pyragą gauname.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, paprasta, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grikių patiekalai, grūdų patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, grikių garnyrai, receptų knyga

Kategorijos