Grikių troškinys su dešrelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Grikių troškinys su dešrelėmis

Grikiai - nuo vaikystės mums pažįstami grūdai. Iš grikių gaminamos košės, apkepai, pieniškos sriubos, kotletai ir daugybė kitų patiekalų, net makaronai (Japonijoje iš grikių miltų ir kvietinių miltų gaminama soba). Grikiai yra nepaprastai naudingi grūdiniai augalai, juose yra treonino, lizino ir triptofano (aminorūgščių, būtinų mūsų organizmui, kad susidarytų baltymai ir tinkamai vyktų visi medžiagų apykaitos procesai.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikių troškinys su dešrelėmis Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas korėjietiška morkų tarka arba įprasta stambia tarka. Dešreles supjaustykite apskritimais, o svogūnus - pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Grikių troškinys su dešrelėmis Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite svogūnus, morkas ir dešreles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Grikių troškinys su dešrelėmis Žingsnis 3
Suberkite grikius, išmaišykite, supilkite 2 puodelius šilto vandens, įberkite druskos. Troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 min.

Žingsnis 4

Grikių troškinys su dešrelėmis Žingsnis 4
Patiekite šiltą. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos