Publikavimo data: 2024-09-16
Grikių troškinys su dešrelėmis
Grikiai - nuo vaikystės mums pažįstami grūdai. Iš grikių gaminamos košės, apkepai, pieniškos sriubos, kotletai ir daugybė kitų patiekalų, net makaronai (Japonijoje iš grikių miltų ir kvietinių miltų gaminama soba). Grikiai yra nepaprastai naudingi grūdiniai augalai, juose yra treonino, lizino ir triptofano (aminorūgščių, būtinų mūsų organizmui, kad susidarytų baltymai ir tinkamai vyktų visi medžiagų apykaitos procesai.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas korėjietiška morkų tarka arba įprasta stambia tarka. Dešreles supjaustykite apskritimais, o svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite svogūnus, morkas ir dešreles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Suberkite grikius, išmaišykite, supilkite 2 puodelius šilto vandens, įberkite druskos. Troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 min.
Žingsnis 4
Patiekite šiltą. Gero apetito!
Kategorijos