Grilyje keptas Haloumi sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Grilyje keptas Haloumi sūris

Ant grotelių keptas Haloumi sūris - burnoje tirpstantis užkandis. Jis kilęs iš Viduržemio jūros salų, ypač Kipro. Haloumi sūris gaminamas iš ožkų ir avių pieno. Pagrindinė jo savybė - aukšta lydymosi temperatūra. Dėl to sūrį galima kepti ant keptuvės - jis neišsisklaidys, bet įgaus rausvą, apetitą žadinančią plutelę. Keptą halloumi galima naudoti įvairiuose receptuose - salotose, kepiniuose, su keptomis daržovėmis. Galima kepti ir patį sūrį, tada jis bus dar skanesnis.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (40 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grilyje keptas Haloumi sūris Žingsnis 1
Supjaustykite sūrį griežinėliais. Haloumi sūrį supjaustykite ne storesniais nei 1 cm griežinėliais. Nusausinkite sūrį popieriniais rankšluosčiais. Paimkite šepetėlį, pamirkykite jį alyvuogių aliejuje ir kruopščiai aptepkite sūrį iš abiejų pusių. Ant didelės ugnies pastatykite nepridegančią keptuvę. Sudėkite sūrio griežinėlius ir kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Iškepusį sūrį sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos