Publikavimo data: 2024-04-17
Grilyje keptas Haloumi sūris
Ant grotelių keptas Haloumi sūris - burnoje tirpstantis užkandis. Jis kilęs iš Viduržemio jūros salų, ypač Kipro. Haloumi sūris gaminamas iš ožkų ir avių pieno. Pagrindinė jo savybė - aukšta lydymosi temperatūra. Dėl to sūrį galima kepti ant keptuvės - jis neišsisklaidys, bet įgaus rausvą, apetitą žadinančią plutelę. Keptą halloumi galima naudoti įvairiuose receptuose - salotose, kepiniuose, su keptomis daržovėmis. Galima kepti ir patį sūrį, tada jis bus dar skanesnis.
Žingsnis 1
Supjaustykite sūrį griežinėliais. Haloumi sūrį supjaustykite ne storesniais nei 1 cm griežinėliais. Nusausinkite sūrį popieriniais rankšluosčiais. Paimkite šepetėlį, pamirkykite jį alyvuogių aliejuje ir kruopščiai aptepkite sūrį iš abiejų pusių. Ant didelės ugnies pastatykite nepridegančią keptuvę. Sudėkite sūrio griežinėlius ir kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Iškepusį sūrį sudėkite į lėkštę.
Kategorijos