Publikavimo data: 2024-04-17
Grilyje keptas sūris džiūvėsėliuose
Ant grotelių keptas sūris apkepe gali būti greitas užkandis prie alaus arba savarankiškas patiekalas. Paruošimui rinkitės kietą sūrį, kepant jis geriau išlaiko formą. Sūrį reikia supjaustyti lazdelėmis ir apvolioti kiaušinyje bei džiūvėsėliuose. Geriausia sūrio lazdeles patiekti su bruknių ar kitų uogų padažu.
Žingsnis 1
Įdarykite sūrį. Supjaustykite sūrį pailgais griežinėliais. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos su druska bei pipirais. Kitame dubenyje paruoškite džiūvėsėlius. Pirmiausia sūrį pamerkite į kiaušinių mišinį, o tada į džiūvėsėlius. Šį veiksmą pakartokite kelis kartus, kad sūris taptų labai traškus.
Žingsnis 2
Apkepkite sūrį. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite sūrio lazdeles. Kepkite 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada išimkite sūrio lazdeles ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad išsiskirtų riebalų perteklius.
Kategorijos