Publikavimo data: 2024-09-22
Gruziniškos konservuotų pupelių salotos su jautiena ir daržovėmis
Salotos su mėsa puikiai pasotina ir dažnai įtraukiamos į šventinį meniu, nes gražiai atrodo ant stalo ir yra labai skanios. Yra daug mėsos salotų paruošimo variantų, siūlome išbandyti gruziniškas konservuotų pupelių salotas su jautiena ir daržovėmis. Joje nenaudojamas majonezas, kurį dabar daugelis žmonių stengiasi išbraukti iš savo mitybos raciono. Salotų padažas - alyvuogių aliejus arba kitas subtilaus skonio augalinis aliejus. Sezamų, graikinių riešutų ar moliūgų sėklų aliejus puikiai derės su kitais šių salotų produktais.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite vyno actu. Palikite 30 minučių kambario temperatūroje, kad svogūnai pasimarinuotų. Po 30 minučių nusunkite skystį ir šiek tiek nusausinkite svogūnus.
Žingsnis 2
Jautieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje 30-40 minučių, kol suminkštės. Atvėsinkite ir susmulkinkite smulkiais pluoštais arba supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Saldžiąsias ir aštriąsias paprikas nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir išimkite sėklų ankštis. Saldžiąsias paprikas supjaustykite plonais griežinėliais arba griežinėliais, o aštriąsias paprikas - kuo smulkiau.
Žingsnis 4
Nuplaukite graikinių riešutų branduolius ir išdžiovinkite juos mikrobangų krosnelėje, orkaitėje arba keptuvėje. Kai graikiniai riešutai atvės, juos smulkiai sukapokite peiliu.
Žingsnis 5
Nulupkite ir išspauskite česnaką, petražoles nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai sukapokite peiliu. Pupeles nuo skysčio nuplaukite per sietelį. Visus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kruopščiai, bet atsargiai išmaišykite.
Kategorijos