Publikavimo data: 2024-05-26
Gruzinų khinkali
Khinkali galima vadinti vienu iš Gruzijos virtuvės simbolių. Šis patiekalas šiek tiek panašus į mantų arba koldūnų, tačiau turi savų ypatumų. Tradicinis chinkali įdaras, daugelio nuomone, yra mėsa. Tačiau ne mažiau populiarus ir mėgstamas yra chinkali su suluguni sūriu. Siūlome jums pasigaminti skanų ir sotų khinkali su rūkytu sūriu suluguni. Įdaras gaunasi minkštas su lengvais dūmo poskoniais. Vietoj rūkyto sūrio galite naudoti paprastą sūrį. Patiekalas nuo to tikrai nenukentės.
Žingsnis 1
Kvietinius miltus persijokite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Įdėkite vieną vištos kiaušinį, ištirpintą sviestą, druską ir vandenį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą minkykite 10-15 minučių, kol ji taps vientisa, minkšta ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 4
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sutarkuokite suluguni sūrį stambia tarka.
Žingsnis 6
Į dubenį sudėkite tarkuotą sūrį ir įmuškite du kiaušinių trynius. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite ritinį, padalykite jį į 8 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį susukite į rutuliuką.
Žingsnis 8
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlos gabalėlį į nedidelį apvalų pyragą. Į du šaukštus įdaro (apie 50 g) dėkite du šaukštus į plokštainio vidurį.
Žingsnis 9
Suspauskite duonos plokštainio kraštus, kad susidarytų klostės. Kuo daugiau raukšlių, tuo geriau. Šiek tiek suspauskite raukšles, kad susidarytų pėda. Nupjaukite tešlos perteklių.
Žingsnis 10
Taip pagaminkite visus khinkali.
Žingsnis 11
Išvirkite khinkali dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Virkite apie 7 minutes.
Žingsnis 12
Gruziniškas chinkali su sūriu paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos