Gruzinų khinkali pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gruzinų khinkali

Khinkali galima vadinti vienu iš Gruzijos virtuvės simbolių. Šis patiekalas šiek tiek panašus į mantų arba koldūnų, tačiau turi savų ypatumų. Tradicinis chinkali įdaras, daugelio nuomone, yra mėsa. Tačiau ne mažiau populiarus ir mėgstamas yra chinkali su suluguni sūriu. Siūlome jums pasigaminti skanų ir sotų khinkali su rūkytu sūriu suluguni. Įdaras gaunasi minkštas su lengvais dūmo poskoniais. Vietoj rūkyto sūrio galite naudoti paprastą sūrį. Patiekalas nuo to tikrai nenukentės.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
317 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gruzinų khinkali Žingsnis 1
Kvietinius miltus persijokite į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Gruzinų khinkali Žingsnis 2
Įdėkite vieną vištos kiaušinį, ištirpintą sviestą, druską ir vandenį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Gruzinų khinkali Žingsnis 3
Tešlą minkykite 10-15 minučių, kol ji taps vientisa, minkšta ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį.

Žingsnis 4

Gruzinų khinkali Žingsnis 4
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 5

Gruzinų khinkali Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sutarkuokite suluguni sūrį stambia tarka.

Žingsnis 6

Gruzinų khinkali Žingsnis 6
Į dubenį sudėkite tarkuotą sūrį ir įmuškite du kiaušinių trynius. Išmaišykite.

Žingsnis 7

Gruzinų khinkali Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite ritinį, padalykite jį į 8 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį susukite į rutuliuką.

Žingsnis 8

Gruzinų khinkali Žingsnis 8
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlos gabalėlį į nedidelį apvalų pyragą. Į du šaukštus įdaro (apie 50 g) dėkite du šaukštus į plokštainio vidurį.

Žingsnis 9

Gruzinų khinkali Žingsnis 9
Suspauskite duonos plokštainio kraštus, kad susidarytų klostės. Kuo daugiau raukšlių, tuo geriau. Šiek tiek suspauskite raukšles, kad susidarytų pėda. Nupjaukite tešlos perteklių.

Žingsnis 10

Gruzinų khinkali Žingsnis 10
Taip pagaminkite visus khinkali.

Žingsnis 11

Gruzinų khinkali Žingsnis 11
Išvirkite khinkali dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Virkite apie 7 minutes.

Žingsnis 12

Gruzinų khinkali Žingsnis 12
Gruziniškas chinkali su sūriu paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos