Publikavimo data: 2024-03-30
Marinuoti agurkai su grybais
Ingredientų prieinamumas leidžia bet kada naudoti marinuotų agurkų su grybais receptą. Rauginti grybus nėra sudėtinga, jei laikysitės nurodymų žingsnis po žingsnio. Pagrindinė konservavimo taisyklė - stiklainių ir dangtelių sterilumas. Jie būtinai turi būti termiškai apdoroti, vien nuplauti karštu vandeniu nepakanka. Blogai apdorotuose induose produktas blogai laikomas ir greitai genda.
Žingsnis 1
Į stiklainius sudėkite daržoves ir prieskonius. Paruoštus agurkus ir grybus sandariai sudėkite į išplautus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po lygią dalį krapų ir česnakų. Įdėkite prieskonių (lauro lapų ir pipirų žirnelių). Į stiklainius supilkite actą, po vieną desertinį šaukštą kiekvienam litrui indo.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų. Marinatą virkite, kol cukrus ir druska ištirps, supilkite į stiklainius su grybais ir daržovėmis, uždenkite dangteliais.
Žingsnis 3
Paruoškite preparatą saugojimui. Paruoštas marinuotas daržoves užkimškite, apverskite aukštyn kojomis, kad patikrintumėte dangtelių sandarumą. Palikite marinuotis tokioje padėtyje, uždengę tankiu audiniu.
Kategorijos