Grybai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Grybai orkaitėje

Pagal klasikinį grybų kepimo orkaitėje receptą grybai iš pradžių marinuojami, tada sudedami ant kepimo skardos ir iškepami. Tačiau yra ir kitų patiekalo gaminimo variantų. Pavyzdžiui, visiškai suvynioti grybus į foliją, o tada siųsti juos kepti. Grybai mirkomi savo sultyse ir gaunasi stebėtinai minkšti, šiek tiek traškūs ir labai skanūs.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybai orkaitėje Žingsnis 1
Įdarykite grybus. Tam grybų kepurėles ištepkite smulkintu česnaku. Tuomet į kiekvieno grybo vidurį tolygiai dėkite tarkuoto lydyto sūrio. Įdėkite majonezo, druskos ir pipirų. Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytas grybų kojeles.

Žingsnis 2

Grybai orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite grybus. Kiekvieną įdarytą grybą atsargiai suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 35-40 minučių 180 ˚C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos