Grybai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Grybai orkaitėje

Pagal klasikinį grybų kepimo orkaitėje receptą grybai iš pradžių marinuojami, tada sudedami ant kepimo skardos ir iškepami. Tačiau yra ir kitų patiekalo gaminimo variantų. Pavyzdžiui, visiškai suvynioti grybus į foliją, o tada siųsti juos kepti. Grybai mirkomi savo sultyse ir gaunasi stebėtinai minkšti, šiek tiek traškūs ir labai skanūs.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Grybai orkaitėje Žingsnis 1
Įdarykite grybus. Tam grybų kepurėles ištepkite smulkintu česnaku. Tuomet į kiekvieno grybo vidurį tolygiai dėkite tarkuoto lydyto sūrio. Įdėkite majonezo, druskos ir pipirų. Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytas grybų kojeles.

Žingsnis 2

Grybai orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite grybus. Kiekvieną įdarytą grybą atsargiai suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 35-40 minučių 180 ˚C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos