Publikavimo data: 2024-05-26
Grybais įdarytas khinkali
Chinkali - gruzinų virtuvės patiekalas. Tradicinis variantas - khinkali su mėsa, tačiau dažnai ruošiami su bulvėmis, sūriu ir grybais. Grybų įdaras leis vegetarams, veganams ir tiems, kurie laikosi pasninko, paragauti tradicinės gruzinų virtuvės patiekalų. Švieži grybai patiekalui suteikia ryškų aromatą ir gilų skonį. Ne mažiau svarbus skonio komponentas yra plona tešla, todėl gaminant būtina skirti pakankamai dėmesio jos iškočiojimui.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Persijokite miltus į gilų dubenį, suberkite druską ir išmaišykite. Plona srovele supilkite atšaldytą vandenį ir kruopščiai išminkykite tešlą iki vientisos masės. Leiskite tešlai 30 minučių pailsėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitinkite 2 šaukštelius augalinio aliejaus, sudėkite grybus ir druską. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos skystis. Atskirai augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą. Sumaišykite pakepintus grybus ir svogūnus su smulkintomis petražolėmis ir kalendromis. Sudėkite adžiką ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite kočėlu, kad gautųsi plonas sluoksnis. Supjaustykite tešlą maždaug 15 cm skersmens apskritimais. Geriausia tai daryti naudojant stiklinę plonais kraštais. Į kiekvieno gabalėlio vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Apskritimo kraštus susukite į akordeoną. Stipriai suspauskite kraštus, kad susidarytų uodega. Peiliu nupjaukite uodegos viršų.
Žingsnis 4
Išvirkite khinkali. Užvirinkite 2 litrus vandens, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, sudėkite khinkali į puodą. Retkarčiais pamaišydami virkite 10-12 minučių. Arba virkite khinkali garintuve.
Kategorijos