Publikavimo data: 2024-06-24
"Grybų giraitė" su grybais, žingsnis po žingsnio receptas
Salotos "Pievagrybių pievagrybiai" išdėstomos sluoksniais, kurių kiekvienas ištepamas majonezu. Kad tolygiai įsigertų, sluoksnius geriau daryti plonus. Salotoms naudojamos "striukėje" virtos daržovės, kurios padeda išlaikyti formą. Marinuotus grybus galima gaminti savarankiškai. Tam švieži grybai suberiami į acto, cukraus, druskos ir kitų prieskonių marinatą, kelias minutes pavirinami užpylus verdančiu vandeniu, atvėsinami, po to juos iš karto galima naudoti salotoms.
Žingsnis 1
Išvirkite salotoms skirtus kietai virtus kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Įberkite 0,5-1 šaukštelį druskos, kad lukštai geriau atsiskirtų. Užvirę kiaušinius virkite 8-9 minutes. Tada atvėsinkite juos perpildami šaltu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Ant viryklės pastatykite puodą, supilkite vandenį ir virkite ant didelės ugnies. Į verdantį vandenį sudėkite morkas ir bulves ir virkite, kol suminkštės: morkas virkite 20-25 minutes, bulves - 25-30 minučių. Paruoštumą patikrinkite šakute arba dantų krapštuku. Tada atvėsinkite šaknines daržoves, išimkite jas iš vandens, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite mėsą. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite į jį vištienos filė, pagal skonį pasūdykite. Mėsą virkite 20-25 minutes. Tada ją atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 4
Toliau formuokite salotas. Kiekvieną salotų sluoksnį patepkite majonezu. Gilią formą išklokite maistine plėvele arba patepkite augaliniu aliejumi. Grybus sudėkite ant dugno kepurėlėmis žemyn. Sudėkite vištieną, morkas, druską ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 5
Baigti ruošti. Toliau dėkite kiaušinius, tada agurkus. Paskutiniam sluoksniui sumaišykite tarkuotas bulves, majonezą, druską ir pipirus. Masę išmaišykite ir paskirstykite, dėkite ant salotų viršaus, šiek tiek sutrinkite.
Kategorijos