Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Grybų pieva", žingsnis po žingsnio receptas
Grybai yra puikus ingredientas įvairiems užkandžiams gaminti. Ypač patogu juos marinuoti. Iš jų galima paruošti skanių ir švelnių salotų, pridėjus paprastų produktų. Marinuoti grybai puikiai dera su virtomis daržovėmis ir kiaušiniais. Grybų salotas galima gardinti bet kokiu padažu: augalinio aliejaus, grietinės ar majonezo pagrindu.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotoms skirtus ingredientus. Bulves sutarkuokite vidutine tarka. Kiaušinius supjaustykite plonais griežinėliais. Supjaustykite kumpį kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o lydytą sūrį - vidutine tarka. Iš grybų nusausinkite skystį.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite bulves į salotinę ir padarykite majonezo tinklelį. Tada išdėliokite kiaušinius, aptepkite majonezu. Toliau sluoksniuokite kumpį ir tarkuotas morkas, kiekvieną sluoksnį užpilkite majonezu. Pabarstykite tarkuotu lydytu sūriu, ant jo paskirstykite marinuotus grybus. Padėkite patiekalą į šaldytuvą 1 valandai, kad marinatas įsigertų.
Kategorijos