"Grybų giraitė" su marinuotais grybais ir rūkyta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

"Grybų giraitė" su marinuotais grybais ir rūkyta vištiena

Paruoškite salotas "Grybų gliaudymas" naudodami skardoje marinuotus grybus. Jos privalumas tas, kad grybai ilgiau išlieka švieži, nes į vidų nepatenka saulės spinduliai. Tačiau tokie grybai gali turėti metalo skonį. Kad to išvengtumėte, visada patikrinkite galiojimo laiką. Optimalus tinkamumo vartoti terminas yra ne ilgesnis kaip vieneri metai. Recepte taip pat naudojama rūkyta vištiena. Rinkitės kokybišką, rudai geltonos spalvos, sausą, blizgančią ir švarią mėsą.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Grybų giraitė" su marinuotais grybais ir rūkyta vištiena Žingsnis 1
Išvirkite morkas. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite morkas ir virkite 20-25 minutes. Tada vandenį nusunkite, morkas atvėsinkite ir nulupkite. Sutarkuokite jas stambia tarka.

Žingsnis 2

"Grybų giraitė" su marinuotais grybais ir rūkyta vištiena Žingsnis 2
Pradėkite formuoti salotas. Sudėkite grybus ant formos arba salotinės dugno kepurėlėmis į apačią. Pabarstykite smulkintais krapais taip, kad nesimatytų kotelių. Šį ir kitus ingredientų sluoksnius aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada sudėkite vištienos trynius, po to baltymus. Kiaušinius pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.

Žingsnis 3

"Grybų giraitė" su marinuotais grybais ir rūkyta vištiena Žingsnis 3
Baigti gaminti. Išdėliokite supjaustytus vištienos gabalėlius, lengvai sutankinkite sluoksnius. Tada pabarstykite žaliųjų žirnelių, svogūnų ir paskutinį sluoksnį tarkuotų morkų. Tada dar kartą gerai paspauskite salotas ant viršaus, kad suplonėtų. Dėkite salotas į šaldytuvą 30-60 minučių, kad jos įsigertų ir nesubyrėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos