Publikavimo data: 2024-06-24
"Grybų giraitė" su marinuotais grybais ir rūkyta vištiena
Paruoškite salotas "Grybų gliaudymas" naudodami skardoje marinuotus grybus. Jos privalumas tas, kad grybai ilgiau išlieka švieži, nes į vidų nepatenka saulės spinduliai. Tačiau tokie grybai gali turėti metalo skonį. Kad to išvengtumėte, visada patikrinkite galiojimo laiką. Optimalus tinkamumo vartoti terminas yra ne ilgesnis kaip vieneri metai. Recepte taip pat naudojama rūkyta vištiena. Rinkitės kokybišką, rudai geltonos spalvos, sausą, blizgančią ir švarią mėsą.
Žingsnis 1
Išvirkite morkas. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite morkas ir virkite 20-25 minutes. Tada vandenį nusunkite, morkas atvėsinkite ir nulupkite. Sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti salotas. Sudėkite grybus ant formos arba salotinės dugno kepurėlėmis į apačią. Pabarstykite smulkintais krapais taip, kad nesimatytų kotelių. Šį ir kitus ingredientų sluoksnius aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada sudėkite vištienos trynius, po to baltymus. Kiaušinius pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Išdėliokite supjaustytus vištienos gabalėlius, lengvai sutankinkite sluoksnius. Tada pabarstykite žaliųjų žirnelių, svogūnų ir paskutinį sluoksnį tarkuotų morkų. Tada dar kartą gerai paspauskite salotas ant viršaus, kad suplonėtų. Dėkite salotas į šaldytuvą 30-60 minučių, kad jos įsigertų ir nesubyrėtų.
Kategorijos