Grybų ir sūrio pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Grybų ir sūrio pyragas

Pyragas iš smėlio tešlos su grybų, svogūnų ir sūrio kreminiu įdaru nepaliks abejingų. Šis receptas savo technologija labai panašus į garsųjį prancūziškąjį kišą, todėl šį patiekalą galite drąsiai pristatyti kaip prancūzišką. Jūsų svečiai ir namiškiai tai tikrai įvertins. Jam paruošti naudojami pievagrybiai, tačiau galite imti bet kokius kitus grybus pagal savo skonį. Labai tinka baltieji miško grybai arba voveraitės. Dėl jų pyragas bus dar skanesnis ir rafinuotesnis.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį ir pagardinkite druska. Į sausus ingredientus sudėkite sviestą ir minkykite rankomis, kol pasidarys trupiniai.

Žingsnis 3

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 3
Supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 4
Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.

Žingsnis 5

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarui skirtus ingredientus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 6

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 6
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 7

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 8

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 8
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksiniai.

Žingsnis 9

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite kartu dar 8-10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 10

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 10
Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį įmuškite tris vištų kiaušinius. Įdėkite du šaukštus miltų ir grietinės. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 11

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 11
Tešlą iškočiokite iki 4-5 mm storio. Įdėkite tešlą į pyrago formą ir suformuokite šonus. Dugną subadykite šakute. Kepkite pagrindą orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 12

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 12
Į paruoštą pagrindą sudėkite grybų ir svogūnų įdarą. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite kiaušinių, miltų ir grietinės mišiniu.

Žingsnis 13

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 13
Kepkite pyragą orkaitėje 30 minučių. Išimkite, atvėsinkite ir išimkite iš formos.

Žingsnis 14

Grybų ir sūrio pyragas Žingsnis 14
Grybų ir sūrio pyragas paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos