Publikavimo data: 2024-05-25
Grybų ir sūrio pyragas
Pyragas iš smėlio tešlos su grybų, svogūnų ir sūrio kreminiu įdaru nepaliks abejingų. Šis receptas savo technologija labai panašus į garsųjį prancūziškąjį kišą, todėl šį patiekalą galite drąsiai pristatyti kaip prancūzišką. Jūsų svečiai ir namiškiai tai tikrai įvertins. Jam paruošti naudojami pievagrybiai, tačiau galite imti bet kokius kitus grybus pagal savo skonį. Labai tinka baltieji miško grybai arba voveraitės. Dėl jų pyragas bus dar skanesnis ir rafinuotesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį ir pagardinkite druska. Į sausus ingredientus sudėkite sviestą ir minkykite rankomis, kol pasidarys trupiniai.
Žingsnis 3
Supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą tol, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarui skirtus ingredientus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 8
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksiniai.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite kartu dar 8-10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 10
Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį įmuškite tris vištų kiaušinius. Įdėkite du šaukštus miltų ir grietinės. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 11
Tešlą iškočiokite iki 4-5 mm storio. Įdėkite tešlą į pyrago formą ir suformuokite šonus. Dugną subadykite šakute. Kepkite pagrindą orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 12
Į paruoštą pagrindą sudėkite grybų ir svogūnų įdarą. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite kiaušinių, miltų ir grietinės mišiniu.
Žingsnis 13
Kepkite pyragą orkaitėje 30 minučių. Išimkite, atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 14
Grybų ir sūrio pyragas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos