Grybų julienai su baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Grybų julienai su baklažanais

Kai kurių šaltinių duomenimis, grybų julienai su baklažanais yra kilę iš Prancūzijos. Prancūzų virtuvės šefas Jeanas Julienas 1785 m. sugalvojo smulkiai supjaustytų daržovių sriubą. Taip jo pavardė tapo šio patiekalo pavadinimu. Patį julieną pagal šį receptą sudaro griežinėliais supjaustyti ingredientai, kurie kepami puode po lydyto sūrio sluoksniu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Grybų julienai su baklažanais Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną griežinėliais ir pakepinkite ant silpnos ugnies alyvuogių aliejuje. Tada į keptuvę su svogūnais sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus ir pakepinkite. Tada sudėkite grybus ir viską kartu troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Grybų julienai su baklažanais Žingsnis 2
Į daržoves supilkite grietinę ir grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite dar 2 minutes. Sudėkite džiūvėsius į puodus, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į iki 180⁰C įkaitintą orkaitę 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos