Publikavimo data: 2025-08-17
Grybų julienai su baklažanais
Kai kurių šaltinių duomenimis, grybų julienai su baklažanais yra kilę iš Prancūzijos. Prancūzų virtuvės šefas Jeanas Julienas 1785 m. sugalvojo smulkiai supjaustytų daržovių sriubą. Taip jo pavardė tapo šio patiekalo pavadinimu. Patį julieną pagal šį receptą sudaro griežinėliais supjaustyti ingredientai, kurie kepami puode po lydyto sūrio sluoksniu.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną griežinėliais ir pakepinkite ant silpnos ugnies alyvuogių aliejuje. Tada į keptuvę su svogūnais sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus ir pakepinkite. Tada sudėkite grybus ir viską kartu troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Į daržoves supilkite grietinę ir grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite dar 2 minutes. Sudėkite džiūvėsius į puodus, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į iki 180⁰C įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Kategorijos