Grybų julienne pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Grybų julienne

Žiuljenas su grybais yra prancūziškas patiekalas. Prancūzijoje jis vadinamas "cocotte" ir ruošiamas mažose formelėse, kepamas orkaitėje. Yra daugybė receptų, kaip paruošti julienne su grybais. Į patiekalą galima dėti vištienos, tačiau klasikiniame variante visada naudojami grybai ir sūris. Receptą galite papildyti grietine, kad patiekalas būtų švelnus, aromatingas ir maistingas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų julienne Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Pievagrybius kepkite ant mažos ugnies šiek tiek augalinio aliejaus, kol išsiskirs sultys (apie 10 min.). Kai sultys išgaruos, sudėkite grietinę, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite grybus į 100 ml karščiui atsparias formeles. Ant kiekvieno julieno gausiai užbarstykite sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C ir kepkite julienus 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos