Publikavimo data: 2024-03-26
Grybų julienne
Žiuljenas su grybais yra prancūziškas patiekalas. Prancūzijoje jis vadinamas "cocotte" ir ruošiamas mažose formelėse, kepamas orkaitėje. Yra daugybė receptų, kaip paruošti julienne su grybais. Į patiekalą galima dėti vištienos, tačiau klasikiniame variante visada naudojami grybai ir sūris. Receptą galite papildyti grietine, kad patiekalas būtų švelnus, aromatingas ir maistingas.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Pievagrybius kepkite ant mažos ugnies šiek tiek augalinio aliejaus, kol išsiskirs sultys (apie 10 min.). Kai sultys išgaruos, sudėkite grietinę, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite grybus į 100 ml karščiui atsparias formeles. Ant kiekvieno julieno gausiai užbarstykite sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C ir kepkite julienus 15 minučių.
Kategorijos